Mary-Ann

 Man kan godt hvis man har viljen

Det var præcis hvad jeg besluttede mig for, da jeg i august 2018 kom til skade med min skulder, da jeg skulle vise familien øvelsen Pistol Squats, slublede og satte af med armen i gulvet og sprang den store bærende sene der sidder over skulderkapslen, kaldet Supraspinatussenen.

Jeg var i chok. Hvad nu? Jeg havde siden juli 2017 trænet 2 gange om ugen på ”Sammen-holdet” hos OFT Danmark og var i mit livs bedste form og var på alle tænkelige måder en stærk og solid ”1968 model ”...

Var det hele nu spildt arbejde?

Jeg blev opereret den 5.9.2018. Min skulder blev fikseret i en Mitella skinne i 4-6 uger og der skulle gå 9 uger inden jeg måtte påbegynde genoptræning.

Jeg startede hos Fysioterapeut Lasse Boyhus Rasmussen midt i november 2018 med genoptræningen og for hurtigst mulig at kunne komme tilbage og være sammen med mine træningspartnere.

Lasses enorme viden om skadebehandling, positivitet og kompetence og lysten til hurtig at få mig i gang igen gjorde, at jeg efter kort tid var tilbage i træningssalen med de andre. Jeg kunne jo lige så godt genoptræne sammen med holdet i stedet for at være alene om det.

Efter et par måneders hårdt arbejde med genoptræning, der kostede blod, sved og tårer kom jeg igennem første del af genoptræningen, hvor skulderen skulle have sin gamle bevægelighed tilbage.

Jeg skulle så møde til en opfølgning hos den læge, der opererede mig, til en snak om hvordan det stod til og hvor langt jeg var kommet med genoptræningen. "Det er jo langt fra alle der kommer 100% i mål efter sådan en skade", sagde lægen. På det tidspunkt får jeg at vide, at jeg er allerede, er 2 måneder forud for, hvad man normalt forventer det skal vare, for genoptræning af en sådan skade og op til 12 måneder var bestemt ikke unormalt.

Med den besked i lommen og med et smil på læben snakkede jeg sammen med Lasse, og vi aftalte at tiden nu var inde til at begynde lidt vægttræning med skulderen. Det var så februar 2019.

Vi er nu i august 2019, og jeg er tilbage på fuld skrue, og deltager på samme niveau som mine øvrige træningspartnere.

Min konklusion:

Hvis ikke det havde være for Lasse og min stærke vilje var jeg nok ikke nået hertil. Han har troet på mig, og sagt vi kommer 100% i mål. Han har støttet når det var svært.

Jeg vil til enhver tid anbefale.

OFT Danmark, både som træningssted og hvis man har brug for fysioterapi.

/Mary-AnnMangler du også hjælp?

Vi er eksperter med mange års erfaring indenfor både forebyggelse, genoptræning og træningsoptimering.

Book behandling/træning »Kommentarer fra Fysioterapeuten:

Mary-Ann stødte desværre ind i en af de lidt mere alvorlige skader. En overrivning af en af rotatorcuff musklernes senetilhæftninger. Supraspinatussenen har en stor indflydelse på skulderens stabilitet og med en skade på den bliver alt arbejde henover horisontalplanet både smertefuldt og anstrengende.

Da vi begyndte genoptræningen havde skulderen bestemt også 'sat sig godt fast'. Når skulderen ikke bliver bevæget i fuldt bevægelsesudslag i 2-3 måneder, så mister ledkapslen sin smidighed. Alle bevægelser over horisontalplanet eller med vægt bliver nu meget smertefulde og er bestemt ikke sjovt at leve med.

Og det kræver hårdt arbejde og lidt smertefuld behandling og udstrækning af ledkapslen indtil bevægeligheden er tilbage. En lille side note her er, at man ofte siger at det er ikke alle som får bevægeligheden 100 % igen. Og det er altså kun hvis man ikke tager kampen op og kæmper for at få bevægeligheden tilbage gennem daglig træning og udstrækning af skulderen.

Vi brugte en del tid på at behandle manuelt med skulderen og hun kom hurtigt tilbage og kan nu arbejde intensivt med både konditions- og styrketræning igen på lige fod med de andre seje mennesker på Sammen-holdet.

Mary-Ann's stædighed og engagement til sine daglige genoptræningsøvelser henover mange måneder er helt sikkert en stor spiller i hendes succesfulde rehabilitering!