Skip to content

Rie

RIE GIK FRA SKADET TIL CROSSFIT INSTRUKTØR

Rie besluttede at søge hjælp efter mange operationer i både skuldre, knæ og muligvis to kommende nye hofter.

Operation skal altid være sidste udvej og ofte kommer man stærke ud efter grundigt og genoptræning og med den rette styrketræning.

Skal du også i gang med det samme??

De sidste mange år har jeg levet med en række skader

Jeg er en kvinde på 54 år, der det meste af mit voksenliv har været meget aktiv med almindelig styrketræning tre gange om ugen og har dyrket løb, temmelig meget endda og har bla. fuldført tre halvmarathon og trænet forsigtigt i LOOP centre.

Jeg har dog op igennem tiden fanget mig en del skavanker/skader, som jeg aldrig har kunnet komme til livs. Jeg kunne ikke bøje mig frem og løfte en sko fra gulvet, jeg måtte stoppe med at løbe og begge arme kunne ikke løftes højt nok til at vaske mit eget hår. 

I april 2017 så min situation sådan ud:

1. Nyopereret højre knæ, hvor operationen ikke har haft nogen effekt.

2. Svær hofteartrose i begge sider, hvor jeg, på skrivende tidspunkt, skrevet op til to nye hofter

3. Svær skulderlidelse i begge skuldre, hvor fem operationer kun har gjort ondt værre

4. Post Traumatisk Stress Syndrome – der har haft stor indvirkning på at have motivation og lyst til at bevæge mig,

5. Glutenallergi, der efter flere år ubehandlet har påvirket mine led,

6. Nyligt indsat pacemaker,

7. To discusprolapser i lænden hvoraf den sidste indfandt sig september 2016 og havde suget den sidste lyst til træning ud af mig

Min læge havde også givet op

Ja, min frustration var stor, og jeg havde mere eller mindre helt opgivet håbet om, at det kunne blive anderledes. Min læge havde opgivet at hjælpe mig mere og givet mig denne besked:

“Hej Ann Marie.
Du har haft rigtig mange problemer de seneste år og især med bevægeapparatet, måske er det et tegn på du ikke længere kan præstere det fysiske niveau du plejer og kroppen reagerer med smerter på overbelastning.
Vil anbefale du accepterer tingenes tilstand og indretter dig efter symptomerne.
Måske hårde ord, du er som altid velkommen til at booke tid til en konsultation.
Mvh din læge”

Hvad gør man så? Sætter sig ned i sofaen og gir’ helt op??? Det var virkelig det mest oplagte for mig.

MEN jeg tog mod til mig og opsøgte HCA Crossfit og Fysioterapeut Lasse Boyhus Rasmussen. Jeg turde næsten ikke fortælle om ALLE mine problemstillinger af frygt for, at han ville løbe skrigende bort, men stik imod al forventning var hans kommentar :” Hvornår skal VI gå igang”?

Bare det lille ord ”VI” gav mig et håb om, at det ville han gerne gå ind i med fuldt engagement, og at vi ved FÆLLES hjælp kunne ændre tingenes tilstand. Jeg var godt klar over, at jeg ikke kunne blive helt fri for alle problemer, men kunne jeg bare blive hjulpet en smule på vej, så havde jeg vundet en del. Jeg var også klar over, at det krævede min fulde opmærksomhed og at det ville koste sved og tårer.

Vi gik igang i April 2017 med forsigtig genoptræning.

Det første gennembrud kom ret hurtigt, – pludselig kunne jeg bevæge mine arme op over hovedhøjde. Helt fantastisk følelse, selvom der stadig var smerter.

Første skridt i ryggens genoptræning var at genvinde bevægeligheden og derefter træne frivægtsstyrketræning for at styrke hofte og ryg – og specielt få et godt bevægelsesmønster tilbage i ryggen. Det store gennembrud kom allerede omkring slut Maj, da jeg kunne udføre øvelsen Dødløft med 35 kg på stangen, altså løfte noget tungt fra gulvet. ALDRIG havde jeg troet, at jeg skulle komme til at bruge min ryg til noget igen, og de daglige smerter forsvandt langsomt men sikkert.

I dag er jeg stadig meget opmærksom på min ryg – og hvis jeg belaster den for hårdt eller laver en forkert bevægelse, så kan de gamle ”kendte” smerter godt kigge frem – men det meste af tiden er ryggen smertefri og bliver kun bedre og stærkere!

Hårdt arbejde og tålmodighed virkede bare!

Næste store opsving kom, da jeg opdagede, at jeg kunne gå ture på over seks km uden at mærke hoften nævneværdigt, en morgen tog jeg strømper på normalt, uden overhovedet at tænke på det, og da mit ene barnebarn ville lege på gulvet, satte jeg mig som den naturligste ting ned, uden at skulle sige Av og Øv, eller sætte mig på en stol ved siden af.

Jeg skal måske stadig have nye hofter, men jeg har udsat operationen og i skrivende stund i 2022 er operationen stadig udsat og absolut ikke på tegnebrættet mere, da jeg på nuværende tidspunkt faktisk er gjort smertefri i min dagligdag.

Jeg løber 3 gange om ugen og træner fast på et lukket hold hos HCA Crossfit 2 gange om ugen med styrke- og konditionstræning.

Jeg har fået 2 faste hold om ugen i Crossfit centret, hvor jeg hjælper, guider og støtter andre på deres rejse til en stærkere krop!

HEEEEELT FANTASTISK at det har hjulpet. Jeg har stadig et stykke vej og mange ting jeg fortsat skal kæmpe med, men den helt fantastiske hjælp, opbakning, support og engagement, jeg har fået fra Lasse, er helt ubeskriveligt.

Det skal opleves.

At være opgivet af lægen, gjorde at jeg næsten opgav mig selv, men Lasses kommentar til mig om at ” JEG OPGIR’ DIG IKKE” har gjort, at jeg selv har fået troen på, at det ikke er nødvendigt at leve med daglige smerter, når man kan få hjælp til at afhjælpe det.

Jeg kan på det varmeste anbefale HCA Crossfit til at guide dig igennem god Funktionel Træning og Genoptræning af dine skader / smerter, så man igen kan finde fodfæste og klare dagligdagens gøremål. Jeg er i hvertfald ikke i tvivl: Lasse kommer til at “hænge” på mit selskab så længe det kan lade sig gøre, og jeg har i sinde at gi’ den fuld gas, så jeg kommer helt i mål med kvalificeret hjælp.

Med venlig hilsen Ann Marie Rasmussen

Book FREE Trial

We know that getting back into fitness is tough! Let us help you achieve your weight boxing workouts.